Estate planning

Gemoedsrust dankzij Estate Planning

Niemand kan voorspellen wat het leven voor ons in petto heeft. We weten niet welke positieve en negatieve wendingen ons persoonlijke en financiële leven nog zal kennen. Wat wel kan, is proberen positief te anticiperen op deze veranderingen en er alert op te reageren.

 

Persoonlijke planning

 

Estate Planning begint met een grondige analyse van uw huidige situatie. Die analyse biedt de juiste fundamenten om op verder te bouwen.

 

Estate Planning steunt op 4 pijles:

 

  1. Family – We verzamelen alle informatie die betrekking heeft op uw persoonlijke en familiale situatie.
  2. Fortune – We stellen een overzicht op van uw vermogen.
  3. Future – We stellen u vragen over uw doelstellingen en toekomstige plannen en behoeften.
  4. Follow-up – We volgen eventuele wijzigingen in uw leven op, maar ook in de wetgeving zodat we indien nodig genomen schikkingen kunnen aanpassen.

 

Estate Planning vraagt om een persoonlijke aanpak. Daarom vragen wij u tijdens de analyse erg persoonlijke informatie, die we uiteraard in alle discretie behandelen. Hoe meer informatie u op tafel legt, hoe concreter onze adviezen zullen zijn en hoe beter die adviezen aansluiten op uw situatie.

 

Gemoedsrust vandaag en morgen

 

Op basis van de informatie die u geeft, kunnen wij als estate planner bijvoorbeeld de successierechten berekenen in verschillende hypotheses. Lange tijd werd trouwens gedacht dat estate planning gelijkstond met fiscale optimalisatie, maar anno 2020 is gemoedsrust zeker zo belangrijk. Het gevoel gerust te zijn dat uw vermogen na uw overlijden terechtkomt bij wie u wilt zonder dat die perso(o)n(en) zich blauw moet(en) betalen. Wij staan daarom ook stil bij de verschillende instrumenten die de wetgever aanbiedt en zoeken uit hoe ze die concreet kunnen inpassen in uw situatie. Dat gaat van een aanpassing van uw huwelijkscontract, tot een schenking of de opmaak van een testament. Binnen de wettelijke grenzen gaan onze estate planners samen met u op zoek naar gemoedsrust, bescherming en fiscale optimalisatie.

 

Lang en gelukkig leven

 

We leven almaar langer. Dat is uiteraard fijn, maar het heeft ook als gevolg dat we vandaag bewuster bezig zijn met onze financiële onafhankelijkheid en zekerheid. Zullen de middelen waarover u vandaag beschikt voldoende zijn om uw toekomstige wensen en behoeften in te vullen? Op dit moment bent u misschien nog aan het werk, maar wat eens u gepensioneerd bent? Is er ruimte om vandaag al bepaalde stappen te zetten naar de volgende generatie zonder uw financiële onafhankelijkheid in het gedrang te brengen?
Wij maken samen met u die sprong in de tijd. We analyseren uw inkomsten en uitgaven en zoeken naar aangepaste oplossingen. Zo kunt u gerust zijn dat er voldoende financiële ruimte is voor zowel uw toekomstige projecten als uw naasten en dat u geen toegevingen hoeft te doen op uw financiële onafhankelijkheid.

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de kantooruren op het nummer 011 743 022 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.

Not readable? Change text. captcha txt