Bancair Beleggen

Beleggingen via Delta Lloyd Bank

U werkt hard voor uw geld, dus u heeft ook graag dat uw geld rendeert. Wij bieden verscheidene oplossingen aan wanneer u wenst te beleggen. Iedere oplossing wordt aangepast aan de behoeften en wensen van onze cliënt.

 

A. Beleggingen via Nagelmackers

 

A.1 VEILIGE PRODUCTEN

 

A.1.1 Termijnrekening

 

Voor de termijnrekening is er een keuze tussen verschillende looptijden, van 1 tot 10 jaar. Gedurende de volledige looptijd is er kapitaalgarantie en een gewaarborgde rentevoet, dit is met andere woorden een risicoloze belegging. Daarnaast is de termijnrekening gratis. Verder kan er gekozen worden om een periodieke uitkering van de rente te ontvangen of voor kapitalisatie van de interesten tot op eindvervaldag. Tot slot kan de termijnrekening via Nagelmackers opgevolgd worden.

Wij staan ter uwer beschikking indien u graag meer informatie had gewenst.

 

A.2 BELEGGINGSPRODUCTEN

 

A.2.1 Nagelmackers Asset Management

 

Nagelmackers Asset Management, de onafhankelijke vermogensbeheerder binnen Nagelmackers, is in België een van de meest gereputeerde spelers op het vlak van beleggingsfondsen. Onze twee specialiteiten: het nemen van participaties of ‘deelnemingen’ in ondernemingen met een sterk groeipotentieel en het beheer van vastrentende fondsen.

 

Beleggingsstijl ‘deelnemingen’: uniek in België

 

De beleggingsstijl ‘deelnemingen’ is gebaseerd op drie principes:

 1. Een sterk geloof in de ‘value-strategie’ – Nagelmackers Asset Management neemt uitsluitend deelnemingen in ondergewaardeerde ondernemingen met een sterk koerspotentieel op lange termijn. Zo kunnen we mee profiteren van het verschil tussen de ondergewaardeerde beurskoers en de werkelijke waarde.
 2. Het belang van een hechte relatie op lange termijn – Indien we overtuigd zijn van het businessmodel, de kwaliteit van het management en de ambities van de onderneming, streven wij een belang van minstens 5% na in deze onderneming. Hiermee bevestigen we ons engagement om actief deel te nemen aan de strategie en de toekomstplannen van de onderneming.
 3. Voorkeur voor het dividend – Wij beleggen alleen in aandeelhoudersvriendelijke bedrijven die een mooi jaarlijks dividend uitkeren en zo voor continue inkomsten zorgen. Om er zeker van te zijn dat de onderneming een belangrijk deel van de winst kan uitkeren, volgen we hun strategie en activiteiten nauwgezet op de voet.

 

Beheer van vastrentende fondsen: een heel aparte aanpak

 

Het beheer van onze portefeuilles vastrentende fondsen (voornamelijk opgebouwd uit obligaties en ander vastrentend schuldpapier) is in handen van multidisciplinaire teams van ervaren experts die de fondsenmarkt elk bekijken vanuit hun eigen specialiteit. Hun aanpak is gebaseerd op drie principes:

 1. Focus op risicovermijding – Obligaties kopen staat gelijk met geld lenen. We willen dan ook precies weten aan wie we geld ‘lenen’ en waarom. Het vermijden van risico’s staat centraal in ons beheer. In tegenstelling tot ratingbureaus die zich baseren op historische risico’s, anticiperen wij vooral op toekomstige risico’s door de uitgevers zorgvuldig te kiezen en door onze portefeuilles actief en breed te spreiden.
 2. Actief beheer – Wie blind de benchmarks achterna loopt, loopt nooit in de kijker. Wij geloven in actief beleggen, wegen risico en rendement permanent tegen elkaar af en nemen beslissingen naar eigen inzicht.
 3. Eenduidig belang – Nagelmackers Asset Management belegt vooral met eigen geld dat voor het grootste deel bestaat uit premies die we ontvangen via onze verzekeringstak. Deze werkwijze zorgt voor een zeer eenduidig belang met een focus op risicobeheersing.

 

A.2.2 Nagelmackers Funds Selection

 

Onze Asset Managers kiezen de fondsen na diepgaande kwalitatieve en kwantitatieve analyse. De meeste fondsen uit onze selectie hebben minstens

 • een rating **** Morningstar en/of een AA Standard & Poor’s
 • de garantie voor kwaliteit.

 

De fondsen hebben allemaal opvallend lage intekenkosten. Daarnaast kunt U de evolutie van uw portefeuille gemakkelijk opvolgen via Nagelmackers.

 

Keuze uit aandelenfondsen en obligatiefondsen

Onze aandelenfondsen beleggen gespreid in aandelen van bedrijven in Europa, Azië, de VS en in groeilanden, en dat volgens de ‘value-strategie’: we mikken op het langetermijnpotentieel van ondergewaardeerde beurswaarden.

 

Onze obligatiefondsen worden geselecteerd op basis van het type emittent (staatsobligaties, bedrijfsobligaties) en de kwaliteit van de emittent (volgens de ratings van de kredietbeoordelaars).

 

Wij staan ter uwer beschikking indien u graag meer informatie had gewenst.

 

A.2.3 Nagelmackers Premium Fund

 

Er is de keuze tussen vier formules welke allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk een maximal rendement behalen. Daarnaast heeft u toegang tot een selectie van kwaliteitsfondsen, al vanaf 75.000 EUR. Het risico is gespreid doordat de portefeuille sterk gediversifieerd is. Via Nagelmackers kunt u uw belegging gemakkelijk opvolgend. 4 formules:

 

 1. Nagelmackers Premium Piano: voor de voorzichtige belegger, met een overwicht in obligatiefondsen.
 2. Nagelmackers Premium Moderato: voor de neutrale belegger, met een evenwichtige mix van aandelenfondsen, obligatiefondsen en alternatieve fondsen.
 3. Nagelmackers Premium Crescendo: voor de dynamische belegger, met een overwicht in aandelenfondsen.
 4. Nagelmackers Premium Vivace: voor dynamische beleggers die risico’s durven nemen, met een portefeuille die bijna volledig uit aandelenfondsen bestaat.

 

Wij staan ter uwer beschikking indien u graag meer informatie had gewenst.

 

A.2.4 Beleggingsplan

 

Het beleggingsplan is eigenlijk een spaarplan en is reeds toegankelijk vanaf 50 EUR per maand of per trimester. U profiteert van de stijging van de financiële markten op lange termijn. Het beleggingsplan is vooral voordelig bij volatiele of dalende markten.

 

De 4 voordelen van periodiek beleggen:

 

 1. Potentieel hoger rendement – De rendementen van een beleggingsplan liggen potentieel hoger dan wanneer u spaart op een spaarrekening of via een beleggingsverzekering van tak 21.
 2. Gerenommeerde fondsbeheerder – De beleggingsfondsen worden beheerd door gerenommeerde beheerders vanaf 50 EUR per maand of per trimester. Ontdek hier de beleggingsfondsen toegankelijk via een Future Invest Plan.
 3. Risico verkleinen – Door uw beleggingen te spreiden in de tijd verkleint u het risico in geval van volatiele of dalende markten: de deelbewijzen gekocht tegen een hoge koers worden gecompenseerd door de deelbewijzen gekocht tegen een lagere koers.
 4. Flexibiliteit – U kunt uw Future Invest Plan op ieder moment stopzetten en over het opgebouwde kapitaal beschikken wanneer u maar wilt. U kunt de evolutie van uw beleggingsplan opvolgen via uw Online Banking (Nagelmackers).
Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de kantooruren op het nummer 011 743 022 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.

Not readable? Change text. captcha txt