Beveilig uw vermogen tegen financiële onrust

Bedrijfsprofiel VOKA - Vooral in tijden van financiële stress en economische depressies heeft uw geld nood aan een heldere boodschap en een onafhankelijke begeleiding. Los van het sentiment van de dag, maar met een onderbouwde visie. Want wie vandaag geen visie heeft, heeft morgen geen toekomst. De Duitse uitvinder en industrieel Werner von Siemens zei het al. En Stefan Kuyks en Conny Dewarier, zaakvoerders van Professioneel Financieel Advies, hebben hier hun lijfspreuk van gemaakt.

Stefan Kuyks en Conny Dewarier hebben in de loop der jaren veel ervaring en expertise verworven in de bank- en verzekeringswereld. Sinds 2005 runnen zij samen hun eigen kantoor. Tegen de gevel prijkt het logo van Delta Lloyd Bank, waaruit blijkt dat u er ook voor bankverrichtingen terecht kunt. “Maar we hebben zeer bewust gekozen voor het statuut van zelfstandig financieel adviseur / planner”, zegt Stefan Kuyks. “Zo kunnen we in alle onafhankelijkheid werken en objectief advies geven. We werken samen met de oudste Belgische vermogensbeheerder, Bank Nagelmackers 1747. Daarnaast hebben we goede contacten met een Zwitserse, Franse en Engelse vermogensbeheerder en diverse gerenommeerde fondsenbeheerders. Dankzij samenwerking met juristen, notarissen en accountants zijn we in staat om gespecialiseerd advies te geven. Dat is een belangrijke meerwaarde voor de klanten.”

Die meerwaarde is intussen ruimschoots gebleken. PFA heeft meer dan een regionale uitstraling. De klanten komen uit het hele land en regelmatig ook uit Nederland.

De begeleiding kan in 4 niveaus


Ten eerste geeft Professioneel Financieel Advies een uitgebreide begeleiding op uw parcours van de opbouw, het beheer en de bescherming van uw vermogen. U kunt er al aankloppen als u bijvoorbeeld alleen maar een specifieke vraag heeft rond een haalbaar krediet, een goede belegging of een sluitende verzekering.

Daarnaast (niveau 2) licht Professioneel Financieel Advies ook uw hele portefeuille - met roerend en/of onroerend vermogen door. Maar misschien wenst u een volledig financieel plan (niveau 3), zonder dat u daarbij het gevoel heeft dat u het moet stellen met een weliswaar duur maar pover en voorgekauwd advies? “Als u het betere werk wil, gaan we graag met u in zee”, zegt Stefan Kuyks. We gaan precies na hoe u uw levensstandaard kunt behouden nadat u bent gestopt met werken. Dat geldt zowel voor een bedrijfsleider, een (medisch) vrij beroep als een bediende. In niveau 4 vullen we dit plan aan met een successieplanning of een fiscale optimalisatie en een goede beveiliging tegen allerlei risico’s (overlijden, invaliditeit, verlies werk, ...). U staat er allicht niet bij stil, maar het leven neemt soms onverwacht een dramatische wending. Het is belangrijk dat u ook hier de nodige schikkingen voorziet - voor uzelf, voor uw partner, voor uw gezin.”

Cruciaal voor ondernemers


Het opstellen van een degelijk financieel plan is vooral bij zelfstandige ondernemers een cruciaal gegeven. Ook hier biedt PFA de nodige ondersteuning. “Een financieel plan werkt perfect als een bedrijf op een normale manier geleid kan worden”, zegt Conny Dewarier. “Maar wat als u - door een ongeval of ziekte plots arbeidsongeschikt wordt? U tegen deze risico’s verzekeren maakt immers deel uit van de bescherming van uw vermogen. We helpen u uw weg te vinden in het aanbod van verzekeringen gewaarborgd inkomen en beroepsaansprakelijkheid. Verder bekijken we uw extralegale pensioenopbouw. Ook daar kan de juiste keuze een belangrijk verschil maken, zodat u op latere leeftijd geen inkomensverlies lijdt. We begeleiden u met andere woorden op het hele traject, en dit zowel voor uw zakelijk als privé-vermogen.

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.