Leasing

Leasing

Financiering op
​​​​​​​lange termijn

Leasing kan een interessante financieringsformule zijn voor uw bedrijfsvoertuigen, -fietsen en/of -machines. 

01.

Operationele leasing

Bij een operationele leasing blijft de verhuurder de eigenaar van het geleasede goed, meestal een bedrijfswagen. Als leasingnemer betaal je maandelijks een vast bedrag welke de huursom maar ook onderhoud, bandenverbruik en eventueel de verzekering omvat. De looptijd, het aantal gereden kilometers en de prijs zijn vooraf bepaald. Op het einde van het contract is er geen aankoopoptie.

02.

Financiële leasing

Juridisch gezien is de eigenaar van het geleasede goed de leasingmaatschappij maar economisch en fiscaal gezien is de eigenaar de leasingnemer. Bij financiële leasing komt het geleasede goed op de balans van de leasingnemer te staan. De maandelijkse facturen omvatten kapitaalaflossingen met intrest. In het leasingcontract wordt de restwaarde vastgelegd, deze bedraagt maximaal 15%.

03.

Financiële renting

Bij een financiële renting is juridisch gezien de eigenaar van het geleasede goed opnieuw de leasingmaatschappij maar is de leasingnemer fiscaal en economisch eigenaar. De asset komt niet op de balans. Op het einde van het contract is er een aankoopoptie welke min 16% bedraagt.
Leasing of renting kan gebruikt worden voor aanschaf van een bedrijfswagen maar ook voor bedrijfsmateriaal. Fietsleasing voor de (elektrische) fiets van de bedrijfsleider of diens personeel is eveneens mogelijk.

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.