Estate Planning

Estate Planning

Estate Planning

Gemoedsrust dankzij Estate Planning

Niemand kan voorspellen wat het leven voor ons in petto heeft. We weten niet welke positieve of negatieve wendingen ons persoonlijke en financiële leven nog zal kennen. Wat wel kan, is proberen positief te anticiperen op deze veranderingen en er alert op te reageren.

Persoonlijke planning

Estate Planning begint met een grondige analyse van uw huidige situatie. Die analyse biedt de juiste fundamenten om op verder te bouwen.
​​​​​​​
Estate Planning steunt op 4 pijlers:

  • Family – We verzamelen alle informatie die betrekking heeft op uw persoonlijke en familiale situatie.
  • Fortune – We stellen een overzicht op van uw vermogen.
  • Future – We stellen u vragen over uw doelstellingen en toekomstige plannen en behoeften.
  • Follow-up – We volgen eventuele wijzigingen in uw leven op, maar ook in de wetgeving zodat we, indien nodig, genomen schikkingen kunnen aanpassen.

Estate Planning vraagt om een persoonlijke aanpak. Daarom vragen wij u tijdens de analyse erg persoonlijke informatie, die we uiteraard in alle discretie behandelen. Deze informatie is immers noodzakelijk om concrete adviezen uit te werken die passend zijn bij uw persoonlijke situatie.

Gemoedsrust vandaag en morgen

Lange tijd werd gedacht dat estate planning gelijkstond met fiscale optimalisatie, maar het is meer dan dat. Estate planning zorgt ook voor gemoedsrust, het gevoel gerust te kunnen zijn dat uw vermogen na uw overlijden terechtkomt bij wie u wilt. Daarbij staan we ook stil bij de erfenisrechten die betaald moeten worden. Op basis van de informatie die u geeft, kunnen wij deze berekenen in verscheidene hypotheses. Daarnaast houden we ook rekening met de verschillende instrumenten die de wetgever aanbiedt en zoeken we uit hoe die concreet in te passen in uw situatie. Dat gaat van een aanpassing van uw huwelijkscontract, tot een schenking of de opmaak van een testament. Binnen de wettelijke grenzen gaan estate planners samen met u op zoek naar gemoedsrust, bescherming en fiscale optimalisatie.

Lang en gelukkig leven

We leven alsmaar langer. Dat is uiteraard fijn, maar het heeft ook als gevolg dat we vandaag bewuster bezig zijn met onze financiële onafhankelijkheid en zekerheid. Zullen de middelen waarover u vandaag beschikt voldoende zijn om uw toekomstige wensen en behoeften in te vullen? Op dit moment bent u misschien nog aan het werk, maar wat eens u gepensioneerd bent? Is er ruimte om vandaag al bepaalde stappen te zetten naar de volgende generatie zonder uw financiële onafhankelijkheid in het gedrang te brengen?
​​​​​​​
Wij maken samen met u die sprong in de tijd. We analyseren uw inkomsten en uitgaven en zoeken naar aangepaste oplossingen. Zo kunt u gerust zijn dat er voldoende financiële ruimte is voor zowel uw toekomstige projecten als uw naasten en dat u geen toegevingen hoeft te doen op uw financiële onafhankelijkheid.

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.