Bescherming van uw onroerend vermogen

Onroerend vermogen

 Bescherming van uw onroerend vermogen

Brandverzekering

Een brandverzekering, ook wel woningverzekering genoemd, verzekert niet enkel het brandgevaar maar beschermt uw gezinswoning of opbrengstpand ook tegen storm- en hagelschade, sneeuwdruk, glasbreuk, waterschade, BA gebouw, … . Aanvullend kan u de brandverzekering ook uitbreiden met een inboedel- en diefstaldekking, verzekering voor gestalde voertuigen, onrechtstreekse verliezen, schade aan uw tuin of zwembad, waardevolle voorwerpen zoals juwelen, kunst, …

Als huurder bent u in Vlaanderen en Wallonië verplicht om uw huurdersaansprakelijkheid te verzekeren. Deze komt tussen wanneer er bijvoorbeeld door uw fout brand ontstaat in de huurwoning. 
​​​​​​​
Als eigenaar is er geen wettelijke verplichting om een brandverzekering af te sluiten maar is dit wel wenselijk, zeker gezien de sterke toename van uitzonderlijke weersomstandigheden.

Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering is een overlijdensverzekering die wordt afgesloten wanneer u een woning koopt met een hypothecaire lening. Als u tijdens de looptijd van uw lening komt te overlijden, zal de schuldsaldoverzekering tussenkomen in de (gedeeltelijke) afbetaling van de openstaande kredietschuld. U zorgt er op die manier voor dat uw nabestaanden niet achterblijven met een zware kredietschuld.

ABR-polis (Alle Bouwplaats Risico’s)

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Dan is een polis ‘Alle Bouwplaats Risico’s’ een absolute must. Deze beschermt namelijk uw eigen werf tegen schade tijdens de bouw maar dekt ook uw aansprakelijkheid voor schade aan uw buren. Door een fout van één van uw aannemers raakt de woning van uw buren beschadigd, beide aannemers ontkennen echter dat dit onder hun verantwoordelijkheid valt. Als bouwheer bent u in dit geval degene die voor de kosten van uw buren moet opdraaien. Heeft u een ABR-polis afgesloten? Dan zal deze de schade aan uw buren alvast vergoeden en wordt de discussie rond de werkelijke aansprakelijkheid tussen maatschappijen gevoerd. 

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.