2de pijler blijft fiscaal belangrijk ondanks dalende rentevoet

De aanhoudende renteverlaging op kapitaalbeschermende producten noodzaakt ook de pensioenmaatschappijen om hun gegarandeerde rente op groepsverzekeringen, IPT’s en VAPZ naar 0% te brengen.

Diegenen die een 2de pijler product onderschreven hebben bij Delta Lloyd Life kregen ondertussen een bericht van de maatschappij dat zij vanaf 1 juni de gegarandeerde rente voor nieuwe stortingen zal aanpassen naar 0%.

Let wel, dit betekent geenszins dat u geen rendement meer zal genieten. Er wordt sowieso ook winstdeelname toegekend aan deze contracten.

Zowat alle pensioenmaatschappijen adviseren cliënten, die streven naar een hoger rendement, meer en meer om te investeren in Tak 23 fondsen in plaats van te kiezen voor de Tak 21 formule.

Hierbij toch enige bemerking : wie ervoor kiest om zijn pensioenpremies te beleggen in open fondsen (Tak 23) geniet uiteraard geen kapitaalsbescherming.

Wel mag verwacht worden dat de rendementen in deze formule de komende jaren hoger zullen liggen dat die van de Tak 21 formule.

Voor wie echter geen enkel kapitaalrisico wenst te lopen, is beleggen in Tak 23 misschien niet de juiste keuze.

Delta Lloyd Life blijft zich echter wel onderscheiden van de meeste andere pensioenmaatschappijen op vlak van bescherming en flexibiliteit van de contracten.

Voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en overlijdensdekkingen hebben zij nog steeds een zeer sterk aanbod.

Ook op vlak van flexibiliteit in beheer van de pensioenreserve onderscheidt deze maatschappij zich sterk in de markt.

Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen over uw 2de pijler contract, neem zeker contact op met ons voor een individuele evaluatie van uw dossier.Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.