Verzekering brand- en waterschade wettelijk verplicht voor de huurder vanaf 01/01/2019!

Als huurder ben je aansprakelijk voor brand, tenzij je bewijst dat die buiten jouw schuld om ontstaan is. Voortaan word je als huurder bij wet verplicht om een verzekering af te sluiten voor zowel brand- als waterschade.

Je kan zelf een verzekering afsluiten of een vergoeding betalen aan de verhuurder die in zijn verzekeringspolis een clausule 'afstand van verhaal' opneemt. Dit houdt in dat de verhuurder afziet van zijn recht om de geleden schade aan jou terug te vorderen. De verhuurder kan dan de meerkost van zijn brandverzekering omwille van deze clausule doorrekenen aan jou.

Toch neem je als huurder best zelf een verzekering want de clausule "afstand van verhaal" dekt jouw aansprakelijkheid ten opzichte van derden (bv de buren) NIET en dekt eveneens geen schade aan je eigen inboedel.

Ben je momenteel huurder en heb je graag meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met ons want wij verzekeren uw gemoedsrust!

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.