Langetermijnsparen: een mooi fiscaal alternatief sinds de afschaffing van de woonbonus

De woonbonus werd sinds 1 januari 2020 door de Vlaamse regering afgeschaft. 
Daarmee viel ook het samenhangend fiscaal voordeel weg.
Hypothecaire leningen afgesloten vanaf die datum komen dus niet langer in aanmerking voor de woonbonus. In plaats daarvan werd het tarief van de registratiebelasting bij de aankoop van een woning verlaagd van 7 naar 6%.

Wil je toch van een belastingvermindering blijven genieten, dan is langetermijnsparen een mooi fiscaal alternatief. Langetermijnsparen is een fiscaal concept waarbij je door jaarlijkse premiebetaling in een beleggingsverzekering (Tak 23), een extra pensioenkapitaal opbouwt dat ten vroegste op je 65ste verjaardag wordt uitgekeerd.

De overheid moedigt dit langetermijnsparen aan met een mooi fiscaal voordeel. 
Je kan tot 30% van het gespaarde bedrag recupereren via je personenbelasting. Betaal je de maximale premie van 2.390€ (inkomstenjaar 2020), dan geniet je van een belastingvoordeel tot 717€. Deze maximale premie varieert van persoon tot persoon en is gelinkt aan het netto belastbaar beroepsinkomen. 

Laat je niet ontmoedigen door wijzigende wetgeving maar profiteer volop van de fiscale mogelijkheden die er vandaag nog bestaan. Ook voor diegenen die een hypotheeklening aangegaan zijn vanaf 2015, is het langetermijnsparen interessant!

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.