Eigenaar van zonnepanelen? Vergeet uw retroactieve investeringspremie niet!


Ben je eigenaar van een woning met zonnepanelen? Werden deze geplaatst voor 2021 en had je al voor 20 juli 2021 een digitale meter? Dan kan je nog tot uiterlijk 18 januari 2022 jouw retroactieve premie aanvragen. Deze kan worden aangevraagd via het premieloket van Fluvius.

De voorwaarden om deze premie aan te vragen, kan je nalezen op de volgende website:
https://www.energiesparen.be/groene-energie-en-wkk/groene-energie-opwekken/zonne-energie/zonnepanelen-voor-elektriciteit/retroactieve-investeringspremie-terugdraaiende-teller/veelgestelde-vragen-terugdraaiende-teller/ik-heb-zonnepanelen-en-een-digitale-meter/aan-welke-voorwaarden-moeten-de-installatie-en-de-aanvraag-voldoen-voor-de-retroactieve

Om de aanvraag te doen, kan je op onderstaande link terecht:
https://www.fluvius.be/nl/thema/premies/retroactieve-investeringspremies/zonnepanelen

Werd jouw digitale meter na 19 juli 2021 geplaatst? Dan verstrijkt de termijn voor het indienen van jouw premie aanvraag, 6 maanden na de datum van de plaatsing van de digitale meter.

Eigenaars van zonnepanelen geplaatst voor 2021 met een analoge meter kunnen momenteel nog geen aanvraag doen voor een retroactieve investeringspremie. Deze kan pas aangevraagd worden na plaatsing van de digitale meter. Je hebt dan een periode van 6 maanden om de premie aan te vragen, met als uiterlijke datum voor omschakeling en aanvraag 31/12/2025. Tot 1 januari 2025 kan je aan Fluvius laten weten dat je nog geen digitale meter wenst.

Vergeet je zonnepanelen ook niet door te geven aan je verzekeringsmakelaar. 
Wist je dat je bij ons ook terecht kan voor advies omtrent jouw verzekeringsdossier?
Interesse? Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis check-up van jouw verzekeringspolissen.


Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.