RIZIV : uiterste datum onderschrijving premiejaar 2021


De aanvraag voor de RIZIV-bijdrage verloopt vanaf nu automatisch. Concreet betekent dit dat het RIZIV dit rechtstreeks stort in uw contract. Let op: het contract VAPZ-RIZIV dient wel eerst onderschreven te zijn bij een verzekeringsmaatschappij.

“MyRiziv” is het informatie- en communicatiekanaal voor de 6 beroepen van zorgverleners, die hiervoor in aanmerking komen.

Hieronder geven wij de tijdlijn weer voor 2022 (premiejaar 2021):

  • Februari 2022 : Het RIZIV gaf u toegang tot de module “Sociaal statuut” in MyRiziv. Hier kan u uw gekoppeld actief RIZIV-contract zien en, indien nodig, laten aanpassen. U krijgt ook informatie of u voor het premiejaar 2021 voldoet aan de basisvoorwaarden voor het sociaal voordeel (geconventioneerd, actief in het kader van de ziekteverzekering).
  • Juli – augustus 2022 : indien u een gekoppeld RIZIV-contract heeft en als u aan de basisvoorwaarden voor het sociaal voordeel beantwoordt, dan maakt het RIZIV automatisch de premie-aanvraag aan. De RIZIV-bijdrage, waarop u recht heeft, wordt berekend en in MyRiziv meegedeeld.
  • September 2022 – januari 2023 : Het RIZIV betaalt de RIZIV-bijdragen voor het premiejaar 2021 uit.
Beschikt u nog niet over een RIZIV-contract? Of twijfelt u of dit voor u in orde is?
Aarzel niet ons te contacteren, we helpen u graag verder.
Let op : De onderschrijving van nieuwe contracten ,voor premiejaar 2021, kan tot 25 mei 2022!

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.