Skiverlof in Italië? Vergeet uw attest familiale verzekering niet!


Sinds 1 januari 2022 is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, in de volksmond familiale verzekering, wettelijk verplicht voor iedereen die in Italië gaat skiën.

Dit geldt voor elke skiër die gebruik maakt van de skipistes en skiliften op Italiaans grondgebied. Deze verzekering dekt immers uw aansprakelijkheid voor schade of letsels aan derden.

Hoe komt u aan een attest Burgerlijke Aansprakelijkheid?

Allicht heeft u al een familiale verzekering afgesloten. In dat geval kan het attest of certificaat (in het Engels) bij de verzekeraar worden opgevraagd. Contacteer ons gerust hiervoor. U doet dit best enkele weken op voorhand, steek enkele kopieën in uw bagage en toon het attest bij de aankoop van uw skipas.

Heeft u nog geen verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid?

Geen probleem, u kan de familiale verzekering nog afsluiten voor vertrek. Als onafhankelijke verzekeringsmakelaar vergelijken we steeds de formules en algemene voorwaarden van verschillende maatschappijen om u een voorstel op maat te maken.

Is hier een sanctie aan verbonden?

Absoluut. Kan u dit attest niet voorleggen, dan kan uw skipas worden ingetrokken en riskeert u een boete tot € 150.

Is reisverzekering hetzelfde als een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid?

Nee, reisverzekeringen dekken doorgaans enkel de medische kosten, ziekenhuisopname of repatriëring bij skiongevallen van uzelf of een gezinslid. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid daarentegen dekt de schade die u of iemand van uw gezin aan derden toebrengen.

Wilt u zonder kopzorgen op skiverlof in Italië? Vraag dan voor vertrek uw attest BA-verzekering aan.

Voor meer informatie kan u bij ons terecht.

PFA BV

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.