Fiscale hervorming op komst, wat betekent dit voor jou?


Het onhoudbare begrotingstekort van zo’n 33 miljard suggereert dat er geen ruimte is voor een stevige belastingverlaging en er opnieuw besparingsmaatregelen te verwachten zijn.

Momenteel is er nog te weinig duidelijkheid over de taxshift en de aankomende fiscale wijzigingen. 

Maar één van de belangrijkste wijzigingen waarover wel veel sprake is, is het afschaffen van het huidig belastingvoordeel van langetermijnsparen.

Vandaag bestaat er een federaal belastingvoordeel voor langetermijnsparen. Dit kan via stortingen in een levensverzekeringscontract of via aflossingen in jouw hypothecaire lening.

Het bedrag dat in aanmerking komt, is afhankelijk van jouw inkomen, maar wordt sowieso beperkt tot maximaal €2.350. Het belastingvoordeel is gelijk aan 30% van dit bedrag.  Bijgevolg bedraagt momenteel het maximale fiscale voordeel €705. Maar er is toch ook goed nieuws! Wie vandaag nog start met langetermijnsparen zou het recht op zijn fiscale aftrek behouden tot het einde van zijn contract, dat nog kan doorlopen tot na je pensioenleeftijd en kan dus nog jaren profiteren van deze mooie belastingaftrek. Neem zeker contact met ons op om te bekijken of je nog ruimte hebt voor een bijkomende fiscale aftrek!

PFA BV

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.