Mis de kans op een extra belastingsvoordeel niet!


In zijn fiscaal hervormingsplan wil minister van Financiën Van Peteghem het belastingvoordeel van langetermijnsparen afschaffen. 

Over dit wetsontwerp is nog niet gestemd, maar indicatoren lijken te bevestigen dat het einde van het langetermijnsparen waarschijnlijk in zicht is voor contracten die vanaf 1 januari 2024 worden afgesloten.

Uiteraard is er momenteel nog veel onduidelijkheid en kunnen er in de toekomst nog fiscale of juridische ontwikkelingen zijn.

U kan echter vandaag nog starten met langetermijnsparen, om er zeker van te zijn deze mooie belastingaftrek van 30% niet te moeten missen.  

Het fiscaal langetermijnsparen is vooral interessant voor mensen die geen fiscale aftrek hebben uit een hypothecaire lening of voor mensen die hun hypothecaire lening hebben afgesloten na 2015.

Het bedrag dat in aanmerking komt, is afhankelijk van uw inkomen maar wordt sowieso beperkt tot maximaal €2.350. Het belastingvoordeel is gelijk aan 30% van dit bedrag. Bijgevolg bedraagt momenteel het maximale fiscale voordeel €705. 

Wie vandaag nog start met langetermijnsparen zou het recht op de fiscale aftrek behouden tot het einde van het contract, dat nog kan doorlopen tot na uw pensioenleeftijd. Op die manier kan u nog jaren profiteren van deze mooie belastingaftrek.

PFA BV

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.