Zonder zorgen op vakantie met onze tips


De zomervakantie is in zicht, tijd om de koffers te maken voor een deugddoende reis. Wij geven u graag nog enkele tips om zorgeloos op vakantie te vertrekken.

1.      Onderweg naar uw reisbestemming valt uw wagen in panne, door noodweer in België is uw woning zwaar beschadigd, u wordt ernstig ziek op verlof en moet naar het ziekenhuis, … wat nu? Een reisbijstandsverzekering regelt alles voor u en komt zelfs tussen in de medische kosten.

2.      Heeft u al een annulatieverzekering? Deze verzekering zal u veel kosten besparen wanneer u niet kunt vertrekken wegens ziekte of een ongeval.

3.      Fietsvakantie in België of in het buitenland? Wat bij schade aan of diefstal van uw (elektrische) fiets? U hebt een lekke band en kan uw fietstocht niet verderzetten, wat nu? Een fietsverzekering biedt soelaas.

4.      Geef dieven geen kans om in te breken.

o   Vergeet uw alarmsysteem niet te activeren;

o   Zorg ervoor dat alle ramen en deuren gesloten zijn;

o   Vraag aan uw buren of familie om een oogje in het zeil te houden. U kunt ook gratis vakantietoezicht aanvragen bij de politie (min. 7 dagen voor vertrek);

o   Spreek op uw automatisch antwoordapparaat niet in dat u op vakantie bent.

5.      Met de elektrische wagen op vakantie? U kijkt best op voorhand na waar u uw wagen kunt opladen om een lege batterij te vermijden.

Vertrekt u met een dieselvoertuig? Vergeet dan geen Adblue bij te vullen.

6.      Reist u buiten Europa? Activeer tijdig uw bankkaart voor gebruik buiten Europa en vraag tijdig uw Mastercard aan. 

Voor meer informatie mag u ons steeds contacteren. We wensen u alvast een deugddoende vakantie toe!

PFA BV

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.