Het herbalanceren van uw beleggingsportefeuille


Als belegger is het belangrijk om regelmatig uw beleggingsportefeuille te herbalanceren. Herbalanceren houdt in dat u de verhouding tussen verschillende beleggingen herstelt naar de oorspronkelijke gewenste verdeling. Maar waarom is dit zo belangrijk en hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Waarom herbalanceren?

Het eerste punt dat we willen benadrukken is het belang van het herbalanceren van uw beleggingsportefeuille. Beleggingsportefeuilles bestaan vaak uit een mix van verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen, obligaties en vastgoed. Door economische en marktomstandigheden kunnen de waarden van deze beleggingen fluctueren. Dit kan leiden tot een ongewenste afwijking van de oorspronkelijke gewenste verdeling.

Herbalanceren is essentieel omdat het u in staat stelt om uw portefeuille in lijn te houden met uw beleggingsdoelen en risicoprofiel. Door regelmatig te herbalanceren, kunt u uw portefeuille weer in evenwicht brengen en voorkomen dat u te veel risico neemt of juist te weinig rendement behaalt.

Wanneer herbalanceren?

Maar wanneer is het juiste moment om uw beleggingsportefeuille te herbalanceren? Er zijn verschillende benaderingen die u kunt volgen. Sommige beleggers kiezen ervoor om op vaste tijdstippen, bijvoorbeeld elk jaar, te herbalanceren. Anderen geven de voorkeur aan een meer dynamische aanpak, waarbij ze herbalanceren op basis van specifieke criteria, zoals afwijkingen van de gewenste verdeling met een bepaald percentage.

Het belangrijkste is om consistent en gedisciplineerd te zijn in uw herbalanceringsstrategie. Dit zorgt voor een gestructureerde aanpak en minimaliseert emotionele beslissingen die vaak kunnen leiden tot slechte beleggingsresultaten.

Conclusie

Het herbalanceren van uw beleggingsportefeuille is een essentiële stap om uw beleggingsdoelen te behalen en uw risico's te beheersen. Door regelmatig te herbalanceren kunt u uw portefeuille in lijn houden met uw gewenste verdeling en voorkomen dat u te veel risico neemt of juist te weinig rendement behaalt. Volg een consistente aanpak en laat u begeleiden door een financieel expert om het beste resultaat te behalen.

Contacteer ons | PFA - Professioneel Financieel Advies

Contacteer ons | PFA - Professioneel Financieel Advies

Wilt u dat PFA uw vermogen beheert of wilt u bespreken wat uw mogelijkheden zijn? U kunt hiervoor tijdens kantooruren met ons bellen op

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.