Eenvoudig beleggen in vastgoed

Het is een feit dat de Belg een baksteen in de maag heeft.  Investeren in vastgoed is dan ook een populaire manier om vermogen op te bouwen en een passief inkomen te genereren.

Alleen is het tegenwoordig ontzettend moeilijk om fysiek vastgoed te kopen omwille van de strenge voorwaarden (eigen inbreng, hoge kosten, …).

Maar wist je dat er een goed alternatief, nl beleggen in een vastgoedfonds.  Dit is voor de meeste mensen toegankelijk en op die manier bouw je ook een vermogen op.

Hierbij zetten we kort de voordelen van het investeren in een vastgoedfonds ten opzichte van fysiek vastgoed op een rij :

 • Investeren kan met een klein budget
 • Beperkte kosten
  Bij het instappen in een vastgoedfonds zijn de instapkosten en beheerkosten heel beperkt. Bij het kopen van fysiek vastgoed moet je rekening houden met registratierechten, onroerende voorheffing, verzekeringen en eventuele leegstand. Deze kosten kunnen flink oplopen en zullen het rendement van je investering drukken.
 • Professioneel beheer
  Nog een voordeel van het vastgoedfonds is dat specialisten het werk doen om je rendement te halen.
 • Minder kopzorgen
  Investeren in een vastgoedfonds zorgt voor minder kopzorgen. Bij fysiek vastgoed kunnen allerhande praktische problemen de kop opsteken, denk maar aan wanbetalingen van huurders, onderhoudskosten, leegstandheffing, etc.
 • Diversificatie
  Een vastgoedfonds biedt een mooie sectorale en geografische spreiding. Bij fysiek vastgoed is dat moeilijker. Dus risicospreiding is gemakkelijker via een vastgoedfonds
 • Liquiditeit/verkoopbaarheid
  Aan- en verkoop van een vastgoedfonds is eenvoudig en quasi onmiddellijk uitvoerbaar. Dit is zeker niet het geval bij fysiek vastgoed. 

Investeren in een vastgoedfonds kan dus een interessant alternatief zijn, uiteraard dient u hiervoor wel het juiste profiel te hebben.  Maar, let op, ook investeren in bakstenen is zeker niet zonder risico.  Bovendien dient het rendement in dit laatste geval ook hoofdzakelijk op lange termijn bekeken te worden.

Wilt u weten of een vastgoedfonds  aansluit bij uw eigen vermogensplanning? Neem dan gerust contact op met ons.

 

Contacteer ons | PFA - Professioneel Financieel Advies

Wilt u dat PFA uw vermogen beheert of wilt u bespreken wat uw mogelijkheden zijn? U kunt hiervoor tijdens kantooruren met ons bellen op

Meest Recente Posts

PER E-MAIL

Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief per mail en ontvang als eerste ons laatste nieuws en actuele tips.

In de kijker

Contacteer ons

Wij werken op afspraak

Wij werken enkel op afspraak om u correct te leren kennen en u zo een persoonlijke en financiële begeleiding op maat te kunnen geven. 
Bel of mail ons om uw afspraak in te plannen.